“Skrito: Spol” v Galeriji ŠKUC

Vabimo vas na gledališko predstavo, ki razgradi in ponovno zgradi vašo spolno identiteto: Skrito: Spol avtorice Kate Bornstein, v režiji Jerneja Škofa. Predstava bo v soboto, 1. julija ob 22.00 v Galeriji ŠKUC na Starem trgu 21 v Ljubljani.

igrajo: Sarah Končina, Uroš Konc, Miha Topolovec, Jernej Škof

glasba: cerebus

prevod: Suzana Tratnik

partnerji: ŠKUC-LL in Klub Monokel

sponzorji: Venera shop in trgovina “SUPER POP”, Trubarjeva 47, Ljubljana

Knjiga Spolni izobčenci: o moških, ženskah in nas ostalih avtorice Kate Bornstein je leta 1999 izšla pri ŠKUC-Lambdi.


KD Fantazija drugačne vrste je študentsko gledališko društvo, ki deluje v okviru FDV. V preteklih letih smo izvedli štiri gledališke predstave, med drugim tudi avtorsko predstavo Šminka, ter izvedli dvoje gledališkh delavnic, delujemo pa tudi na področju organizacije kulturnih prireditev.

V letu 2005/06 smo uspešno izvedli projekt gledališke predstave Skrito: Spol po predlogi istoimenskega teksta avtorice Kate Bornstein, v režiji Jerneja Škofa. Premierno smo nastopili 19. 5.2006 na Tednu mladih v Kranju, prva ponovitev predstave v Galeriji ŠKUC v Ljubljani, mesec kasneje, pa je bila razprodana. Utrinke z predstave si lahko ogledate na naši spletni strani, katere povezavo prilagam spodaj.

Predstava se ukvarja s sodobno spolno tematiko in presega okvire moderne teorije o spolni identiteti. Z dramatičnimi in interaktivnimi prijemi nas poziva k razmišljanju o spolni identiteti in spolu samem, ne glede na seksualno usmeritev, ter razkriva omejitve in konflikte, ki jih povzroča naša skoraj nezavedna, kulturno – biološka pogojena definicija spola v postmodernem svetu.

1. julija 2006, ob 22h, ponovno nastopamo v Galeriji SKUC, tokrat v okviru Parade Ponosa. Ogled predstave je brezplačen, prostovoljni prispevki pa so dobrodošli.

Vabljene in vabljeni!

KD Fantazija Drugačne Vrste

http://f-d-v.blogspot.com/

http://www.myspace.com/fantazijadrugacnevrste

Comments are closed.