Živa knjižnica – ne sodi knjige po platnicah

Društvo Informacijski center LEGEBITRA, Slovenska Filantropija ter Društvo CNI – Center za neformalno izobraževanje vas vljudno vabijo na dogodek ŽIVA KNJIŽNICA – NE SODI KNJIGE PO PLATNICAH, ki bo od 6. do 8. julija 2007 na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Živa knjižnica je sredstvo s katerim aktivno promoviramo človekove pravice in razbijamo predsodke in stereotipe v družbi. Projekt v Sloveniji poteka pod okriljem evropske kampanje »Vsi drugačni – vsi enakopravni: za raznolikost, človekove pravice in participacijo«, ki jo v Sloveniji koordinira Urad RS za Mladino.

V Živi knjižnici poteka vse zelo podobno kot v vsaki drugi knjižnici; bralec oziroma bralka se v knjižnico včlani pri knjižničarki, pregleda katalog knjig, ki jih ima knjižnica na zalogi in si za določen čas knjigo izposodi, ter jo prebere.

Se sprašujete kaj je posebnega na »Živi knjižnici«? To, da v naši knjižnici knjige govorijo! Naše knjige so namreč predstavniki in predstavnice družbenih skupin, ki se v Sloveniji soočajo s stereotipnimi predstavami in predsodki. Če ste se pripravljeni s svojim stereotipom srečati v živo, če ste pripravljeni, skupaj z nekom skozi pogovor, skozi njegovo osebno življenjsko zgodbo razbiti svoje predsodke, potem vas vabimo, da postanete bralec ali bralka v Živi knjižnici!

Pridružite se 45-im bralcem in bralkam, ki so skupaj opravili kar 72 branj, ko je knjižnica prvič odprla svoja vrata slovenski javnosti 26. maja letos!

Delovni čas:

Petek, 6. julij: 14.00 – 19.00
Sobota, 7. julij: 10.00 – 18.00
Nedelja, 8. julij: 10.00 – 17.00

Vljudno vabljeni!

Comments are closed.