Smej se glasno! – 13. mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk

3. – 13. oktober 2007, Ljubljana, Slovenija

www.cityofwomen.org

Še posebej opozarjamo na tri dogodke 6. oktobra 2007 v KUD France Prešeren!

sobota, 6. oktober, 21.30
KUD France Prešeren

Ruth Selwyn – projekcija kratkih animiranih filmov, vstop prost

Lizika Lezbijka/Lizzy the Lezzy (Izrael, 2006, DVD)
Ponosna sem (ep. 1), 1′ 34”
Moški (ep. 5), 1′ 18”
Joške (ep. 6), 1′ 43”
Igračke (ep. 7), 1′ 59”
Za slepe (ep. 9), 2′ 06”

Lizzy je »nabrita« lezbijka, ki podira lezbične stereotipe, je brez dlake na jeziku in neposredno preizprašuje lezbično seksualnost. Lik Lizzy, ki je skoraj brez izraza – z izjemo premikanja oči, ust in rok – s svojimi odkritimi izpovedmi še vedno tabuiziranega lezbičnega sveta dosega še večji učinek. Vizualno preprosto, a sporočilno dovršeno, z veliko humorja, ironije, igre besed ter predvsem prodornosti. Kratke animirane epizode stand-up komedije Britanke Ruth Selwyn se v Mestu žensk predstavljajo v sodelovanju s festivalom dokumentarnega filma Dokumentarci v Mariboru – DokMa, na katerem bo letos posebna sekcija glavnega programa posvečena gejevskemu, lezbičnemu, biseksualnemu in transseksualnemu dokumentarnemu filmu.

Organizacija: Mesto žensk
V sodelovanju: DokMa, KUD France Prešeren
http://www.myspace.com/ruthselwyn

 

sobota, 6. oktober, 22.00
KUD France Prešeren

Martina Ipša (Slovenija): Monologi Martine – stand-up komedija

Uluru (Slovenija) – koncert etno-fusion glasbe, cena 5 EUR

Martina Ipša stand-up komedije ne predstavlja kot golo pokanje nepovezanih vicev, temveč izraža svoja stališča bodisi o intimnih ali pa o najbolj aktualnih in vročih temah. Njena formula za tresenje od smeha je preprosta, a še kako učinkovita: namesto na obrabljene šale stavi na dobro odmerjene puščice. Na odru uporabi besede, lastno telo, iznajdljivost in seveda odzivnost občinstva.

Uluru – kritična interpretacija motivov slovenskih pesmi na aboridžinskih inštrumentih v novi preobleki. S pomočjo didgeridoojev, tolkal, violine, harmonike, električne kitare in basa prerojene ljudske pesmi zaživijo kot eksperimentalno-meditativni sklop melodij in zvokov, ki se tkejo z večglasnimi vokali sedemčlanske ekipe glasbenic in glasbenika. Uluru postrežejo z multiinstrumentalnim pristopom in znane melodije razvijejo v ritmično jammanje, skoraj mantranje, ki prehaja v improvizacijo in spet nazaj. Tako znova in znova ustvarjajo nove zvočne asociacije in z vsakim nastopom sestavljajo novo celoto.

Organizacija: Mesto žensk
V sodelovanju: KUD France Prešeren
http://www.soundclick.com/uluru

Comments are closed.