Izšla je 7. številka revije Narobe

Izšla je sedma številka GLBT revije Narobe.

Poglejte na www.narobe.si, tiskano verzijo dobite na običajnih mestih (seznam na internetni strani).

Novo!
Celoten arhiv revij Narobe lahko virtualno listate in prebirate. Poglejte novo številko kot virtualno revijo tule:
http://issuu.com/narobe/docs/narobe7?mode=embed&documentId=081013081834-dac83ad526e04843b710696931d52f88&layout=grey

Iz vsebine:

* “Majhnost v številu in majhnost v glavah se nista spremenila, pa naj se režim spremeni še tolikokrat,” v velikem intervjuju za Narobe situacijo v Sloveniji pojasnjuje dolgoletni gejevski aktivist, pisatelj, pesnik, prevajalec in založnik Brane Mozetič.

* Osrednja tema nove številke je biseksualnost. Preberite, kaj o tem meni vox populi in Sekumady Condé

* Poročamo s svetovne aids konference v Mexico Cityju;

* Predstavnike političnih strank smo vprašali, kako bodo v novem mandatu urejali vprašanje istospolnih partnerskih zvez in istospolnih družin;

* Pogovarjali smo se z žrtvami homofobičnih napadov po Paradi ponosa 2008, o tem vprašali nekaj vidnih predstavnikov politike, in pogledali, kako so se končale Parade ponosa v vzhodni Evropi;

* O pesniški zbirki Fizični rob smo se pogovarjali s Kristino Hočevar, o knjigi Alme M. Karlin Moji izgubljeni topoli smo razpravljali s Sonjo Dular, Maruša Krese pa je za Narobe predstavila svojo knjigo Vsi moji božiči. Poročamo tudi s tretje mednarodne delavnice prevajanja gejevske poezije.

* S kolumnami burita duhove Suzana Tratnik in Mitja Blažič, s te(r)orijo o ideologiji “reda in varnosti” pa dr. Tanja Rener.

* Med ploščami izpostavljamo nov glasbeni projekt Katarine Višnar, med filmi pa – kakopak – muzikal Mamma mia. Napovedujemo tudi letošnji gejevski in lezbični filmski festival!

* V reportažah poročamo s koncerta Madonne, z Eurogames v Barceloni in s Parade ponosa v Los Angelesu, preberite pa si tudi daljši intervju s Salome.

* … in se mnogo zanimivega branja za naslednja dva meseca.

Revijo Narobe bomo premierno delili jutri, v soboto, 18. oktobra, na roza zabavi v K4, potem pa se na medvedji zabavi v Tiffanyju v petek, 24. oktobra.

Comments are closed.