Okrogla miza ob 16.obletnici zasedbe prostorov v Lovcih in žur Konzulat

plakat.inddV okviru 16.obletnice AKC Metelkova vljudno vabljeni na dogodka, ki bosta potekala v Kulturnem centru Q (klubih Monokel in Tiffany):

- Okrogla miza “Za lezbijke in geje ni pregrad”
v četrtek, 10.9.2009 ob 20.30 v klubu Monokel

Urška Sterle se bo pogovarjala z LGBT aktivisti in aktivistkami, ki so leta 1993 preplezali ograjo bivše vojašnice JLA in zasedli prostore prvega slovenskega LGBT kluba Magnus-Monokel v stavbi Lovci.

- Žur Konzulat
v petek, 11.9.2009 od 23ih naprej v klubu Tiffany in na letnem vrtu

Rolala bosta DJ Wragetz in DJ Duky.

Konzulat se je imenoval prvi legalni prostor v stavbi Lovcih, ki ga je Mestna občina Ljubljana l.1996 dodelila Društvu ŠKUC za izvajanje LGBT programov. Ob sredah so potekali gejevski, ob petkih pa lezbični večeri. Kasneje se je klub Konzulat preimenoval v gejevski klub Tiffany, Društvo ŠKUC pa je v Lovcih pridobilo za svoj program še prostor sedanjega lezbičnega kluba Monokel, Lastne sobe in pisarne ŠKUC-Magnus.

Podrobno zgodovino LGBT prostorov v Lovcih najdete tudi na spletni strani Kulturnega centra Q (http://www.kulturnicenterq.org) pod razdelkom Zgodovina, zgodovino slovenskega LGBT gibanja pa v Škucevem zborniku ob njegovi 20.obletnici, ki ga je uredila Nataša Velikonja.

Hkrati vljudno vabljeni tudi na preostale dogodke v sklopu 16.obletnice AKC Metelkove, ki poteka od 10.9. do 12.9.2009.

Vabljeni na oživitev pomembnih izsekov zgodovine slovenske LGBTIQ skupnosti!

Dogajanje v Kulturnem centru Q podpirajo Urad vlade RS za komuniciranje in Mestna občina Ljubljana – Urad za socialo

Comments are closed.