Literarni megabajti z Borisom Kernom v Tiffanyju

BuQve – LGBTIQ literatura in kultura v okviru projekta Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010

Kulturni center Q (kluba Monokel in Tiffany) vas v okviru BuQev vabi na Literarne megabajte z Borisom Kernom, ki se bodo odvijali v sredo, 23. junija 2010, ob 20.00 uri v klubu Tiffany.

Ob slovenskem prevodu gejevskega romana »Lubiewo«, katerega avtor je sodobni poljski pisatelj Michał Witkowski, se bomo pogovarjali s prevajalcem knjige Borisom Kernom.

»Lubiewo« velja za prvi poljski gejevski roman, ki je močno zaznamoval tamkajšnjo homoseksualno kulturo. Bolj kot aktivistično pisanje, avtorja v delu zanimajo literarni orisi skupin ljudi, ki na obrobju gejevskega družbenega življenja razvijajo bogastvo lastnega izraza – tetke, tatovi in prostitutke.

Michał Witkowski (1975) sodi med najvidnejše poljske pisatelje mlajše generacije. Izdal je zbirki kratke proze Copyright (2001) in Fototapeta (2006) ter tri romane: Lubiewo (2005), Kraljica Barbara (Barbara Radziwiłłówna z Jaworzna-Szczakowej, 2007) in Margot (2009).

Boris Kern (1983) je primerjalni slovenski jezikoslovec, slovenist in polonist. Prevaja predvsem hrvaško in poljsko leposlovje sodobnih avtorjev.

Literarni večer bo vodil Mihael Topolovec.

http://www.ljubljanasvetovnaprestolnicaknjige.si/program/knjiga-in-ustvarjalnost-na-podrocjih-kulture/#CmsC319E1

Projekt je del programa Ljubljana – svetovna prestolnice knjige 2010.
Projekt je sofinancirala Mestna občina Ljubljana.

Comments are closed.