Vabilo k sodelovanju pri posebni številki Legebitrinih oznanil

To poletje bo ob sprejemanju zakona o istospolnih partnerstvih izšla posebna številka Legebitrinih oznanil. Sestavljena bo iz kratkih prispevkov istospolno usmerjenih in znanih ljudi z različnih področij.

Vljudno vas naprošava za sodelovanje. Bi lahko do naslednjega tedna (15. junij 2004) napisali do ene strani dolg sestavek (lahko tudi krajši). Iztočnica je zakon o istospolnih partnerskih zvezah, vendar naj vas to ne zameji pri pisanju. Pišete lahko o čemerkoli v povezavi z istospolno usmerjenostjo. (Nekaj neobvezujočih idej: lahko pišete o pomembnosti partnerske zveze ali pa o tem, kako je fino biti sam. Morda že sanjarite, kako bo izgledal vaš poročni obred in kam boste šli na medene tedne, ali pa imate do vseh teh stvari zadržke in vam gredo ti obredi na živce. Lahko pišete na splošno o ljubezni, ali pa o bolj perečih vprašanjih, kot sta nasilje in diskriminacija.) Prispevek lahko napišete sami, če pa ste v paru, pa bi bilo fino, če ga napišete kot par.

Pri objavi teh prispevkov so naslednje možnosti:

  1. prispevek objavimo z vašim / vajinim imenom in priimkom + sliko (tole seveda preferirava, ker bo dobro zgledalo!)
  2. prispevek objavimo zgolj z imeni in priimki (brez slike)
  3. prispevek objavimo zgolj z imeni (brez slike ali z njo)

Prosiva vas, če nama čimprej odgovorite kar na spodnji mejl, ali boste lahko sodelovali. Za pisanje sestavka pa imate potem še teden časa.

Za vse dodatne informacije sva dosegljiva na spodnjih naslovih.

Lep pozdrav,

Mitja Blažič (mitja_b@yahoo.com, 031 634 987) in

Roman Kuhar (roman.kuhar1@guest.arnes.si, 031 342 708),

urednika posebne številke

Comments are closed.